איך למצוא עבודה וכמה מרוויחים בעיצוב גרפי?

24/09/2024

הפוסט הבא מיועד לאנשים שחושבים צעד קדימה, ומעוניינים למצוא את המסלול הטוב ביותר שיוביל אותם לקריירה מעניינת, אבל גם מתגמלת – עם אפשרות למצוא עבודה שגם תכניס שכר נאה.
אם אתם רוצים את התשובה הקצרה לשאלות שלכם, הנה היא מגיעה:
1. יש דרישה רבה למעצבים גרפיים במגוון רחב של סוגי משרות, כולל משרות בהיי טק, בפרסום ובחברות מוצרים ומדיה. 

  1. כדי להתקבל למשרה הנחשקת ביותר שלכם תצטרכו לדאוג לרכוש יכולות טכניות בכלי העיצוב, ללמוד את התיאוריה שמאחורי העיצוב, ולהגיש מועמדות כאשר שברשותכם תיק עבודות מרשים ומגוון. 
  2. ב- IAC תלמדו עיצוב גרפי עם מרצים מנוסים המגיעים מהתעשיה, בעלי נסיון רב ויכלות ורצון להעניק לכם את היכולות והכלים שתצטרכו כדי להתקבל לעבודה. 

שכר מעצב גרפי

והנה התשובה לאחת השאלות הנפוצות ביותר שכל מי שחושב על עיצוב גרפי שואל את עצמו. כמה מרוויחים במקצוע הזה? אז לפני המספרים, אתם צריכים לדעת שמי שמשקיע, ממשיך ללמוד ולהתפתח, ומתמחה בתחום מסוים, יכול להגיע לשכר נאה, בין אם מדובר בעבודה כעצמאי, כמעצב בכיר במשרד פרסום או מיתוג, או מעצב בחברה.
הטבלה להלן אמורה לתת לכם מושג מסוים, אך תזכרו שהדברים תלויים בגודל וסוג החברה, היכולות שתצברו לאורך הלימודים, וגם באזור גיאוגרפי או תקופה להלן טבלת שכר חודשי (עדכני לשנת 2024)  למעצבים גרפיים (מחירים ממוצעים):

תחום עד 5 שנות ניסיון יותר מ-5 שנות ניסיון
ביצועיסט 7,000-5,000 שקל 11,000-9,000 ש'
מעצב גרפי בהוצאה לאור 7,000-6,000 ש' 9,000-7,000 ש'
מעצב גרפי בתחום האופנה 7,000-6,000 ש' 15,000-7,000 ש'
מעצב גרפי בתחום הטקסטיל 8,000-7,000 ש' 20,000-8,000 ש'
מעצב גרפי בחברת פרסום 11,000-9,000 ש' 20,000-15,000 ש'
מעצב גרפי בהייטק 15,000-9,000 ש' 20,000-15,000 ש'
איור ממוחשב 10,000-8,000 ש' 20,000-10,000 ש'
מעצב אתרים 15,000-5,000 ש' 20,000-12,000 ש'
אפטריסט 12,000-9,000 ש' 15,000-10,000 ש'
פרילנסר 100- 300 ש' לשעה 100-300 ש' לשעה
מעצב UI/UX 13,000-10,000 ש' 20,000-15,000 ש'
אנימטור 13,000-8,000 ש' 30,000-15,000 ש'

 

כיצד להתקבל לעבודה נחשקת בתחום העיצוב הגרפי?

כאמור, שוק העבודה בתחום מגוון מאוד ומתפתח ללא הרף. לכן, כדי למצוא את הזדמנויות העבודה הנכונות על המעצב הגרפי להיות מעודכן בנוגע למגמות בתעשייה, דרישות העבודה ודרישות המיומנות.

 

הכנת תיק עבודות

יש לזכור – בין אם אתם מחפשים עבודה כשכירים ובין אם אתם עובדים כעצמאיים – בשני המקרים מטרתכם זהה: מכירת היכולות שלכם כמי שמבינים לעומק את מקצוע העיצוב, בעלי יצירתיות, וכן את היכולות הטכניות שלכם. 

לכן, כאשר אתם יוצאים לדרככם המקצועית – הדבר הראשון שכל מעצב גרפי צריך הוא תיק עבודות עשיר ומגוון ככל האפשר: עיצוב מודעות, לוגואים, איור, קמפיינים ומיתוג מוצר, עיצוב לניידים ולאתרי אינטרנט, עיצוב פונטים, אנימציה, סרטונים, ועוד. לתיק העבודות תפקיד כפול: עליו להוכיח את היצירתיות שלכם – דמיון, השראה, חשיבה מחוץ לקופסה – להציג את ההבנה שלכם של משימות העיצוב.

טיפ קטן לדרך: תיק העבודות הוא למעשה חלון הראווה הראשון של המעצב והוא חייב לשדר רצינות ומקצועיות. לכן לצורת ההגשה שלו יש חשיבות גדולה. כך, למשל, יש הבדל בין שימוש באתרים חינמיים ליצירת פורטפוליו לבין הקמת אתר אישי שמעוצב על ידכם ומשדר את היכולות הייחודיות שלכם.  בנוסף, לתיק חייבים להיות מצורפים קורות חיים – אבל לא סתם דף נייר פשוט, אלא כאלה שמנוסחים ומודפסים באופן קריאייטיבי.  זה עוד מקום להציג את היכולות שלכם.  

מגיעים לראיון -> חדדו את היכולת הטכנית

כאשר תגיעו לראיון עבודה תצטרכו להציג יכולות טכניות בכלי העיצוב. המגייסים יתרשמו מאוד אם תציג התמצאות גבוהה בכלים השונים, תגיעו לתוצאות בדרך הקצרה ביותר כאשר אתם משתמשים בכלי הנכון למשימה הנכונה. 

טיפ קטן נוסף: אל תשכחו ללמוד על החברה אליה את מגיעים לראיון. הבינו מה המוצרים שלה, מה הסגנון שהם מחפשים, מה נעשה שם בעבר, והבינו היטב מה נדרש מכם בתיאור המשרה. 

ללמוד עיצוב גרפי מהטובים ביותר

היציאה לקריירה מרתקת של עיצוב גרפי בעולם ה"אמיתי" תהיה הרבה יותר קלה ומתגמלת ככל שהכישורים המקצועיים שלכם יהיו משוכללים יותר. לכן, יש חשיבות גדולה ללימודי עיצוב  ששמים דגש על התנסות מעשית ומדמים עבודה אמיתית במשרדי עיצוב ומיתוג ובחברות.  

המכללה הישראלית לאנימציה ועיצוב (IAC) מציעה לימודים עם מרצים שכולם אנשי מקצוע המגיעים מתחומי התעשייה, המעניקים לסטודנטים ידע מקצועי לגבי דרך העבודה בחברות וארגונים. מסלולי הלימודים בנויים בהתאם לדרישות מעסיקים פוטנציאליים ובהתייעצות איתם. הם מציעים, מלבד כלי התוכנה, גם את כל היסודות התיאורטיים והפרקטיים של מקצועות האנימציה והעיצוב, ובכלל זה כל טכניקות ושיטות העבודה המקובלות בתחום. בסיום הלימודים, סטודנטים של המכללה מגיעים לראיונות עבודה עם תיק עבודות עשיר מעסיקים פוטנציאליים מחפשים. 

הניסיון המצטבר של המכללה והקשרים הענפים שלה ושל המרצים – לרבות אמנים מאולפני דיסני, פיקסאר, דרימוורקס, מארוול, סוני ו- EA – מבטיחים לתלמידיה מעבר חלק ומהיר מסטודנט לאיש מקצוע. תעודת הגמר שלנו, המוכרת על ידי המדינה ועל ידי גורמי מקצוע בארץ ובחו"ל, בצירוף תיק עבודות מקצועי, יאפשרו לכם להשיג עבודה בארץ ובעולם במהירות. 

אז אם גם אתם רוצים להיכנס לעולם המרתק של עיצוב גרפי ואנימציה – אתם מוזמנים לפנות אלינו, ונשמח לסייע לכם בייעוץ ובהכוונה לכל תחומי הגרפיקה. טל' 03-6482345

_____________________________________________________________________________________________

 

בהרחבה: תפקידים בעולם העיצוב הגרפי

העידן הדיגיטלי העצים את הביקוש למעצבים גרפיים, בין אם במשרדי מיתוג פרסום ושיווק, בחברות ייצור מוצרים וכן בחברות הייטק הזקוקות לעיצוב חוויית משתמש באפליקציות ואתרים. כמעט כל חברה או עסק, ולו הקטן ביותר זקוק כיום לאתר, לפעילות ברשתות החברתיות, ולעיצוב המוצר עצמו  -לכן כמעט בכל חברה נמצא פעילות של מעצבים גרפיים הדואגים לזהות החזותית של חברות ומוצרים, והפיכת העולם סביבנו לעשיר, מעניין ואסתטי. 

שכיר או עצמאי?

מעצבים רבים, מתחילים וגם מנוסים, מתלבטים האם להיות שכירים או עצמאים. לכל מעצב השיקולים שלו, אך לרוב עבור מתחילים, כדאי לשקול עבודה ראשונה כשכיר, כדי לצבור ניסיון במגוון רחב של עבודות וללמוד מבעלי ידע בתחום. עם זאת, עידן האינטרנט פתח בפני מעצבים עצמאיים אפשרויות רבות למצוא עבודה באמצעות קבוצות וואטסאפ ופייסבוק, ואתרים המחברים בין מעצבים ללקוחות (כגון Fiverr או Upwork).

 

כשכירים, עם תיק עבודות מרשים ויכולת הצגה עצמית, לא תתקשו למצוא עבודה במשרות התחלה בסטודיו לגרפיקה ולצילום, במערכות עיתונים, במשרדי פרסום ומיתוג, בחברות גדולות שבהן יש מחלקות עיצוב מוצר, ועוד. שוק ההייטק מציע גם הוא שלל משרות, כשהפופולרית ביותר היא עיצוב חוויית משתמש UX/UI. עם צבירת הניסיון ורכישת עוד ועוד כלים בקורסים – ניתן לעלות בסולם הדרגות ולהתמחות בתחום ספציפי, ולהוסיף יכולות כגון אנימציה.
לצורך מציאת עבודה כעצמאים מול לקוחות קצה תוכלו להסתייע בכלים רבים לאיתור עבודות: קבוצות חיפוש עבודה בפייסבוק ובלינקדאין או קבוצות ווטסאפ, וכמובן המלצות של מכרים ואנשי מקצוע שיפנו אליכם לקוחות.  ניתן גם להציע את היכולות שלכם באתרים כגון Fiverr או UPwork ולמצוא עבודות בכל העולם – להתחיל משכר צנוע ולהתקדם ככל שתצברו ניסיון רב יותר. 

ביצועיסט: הרמה הבסיסית של עולם העיצוב, ולעיתים קרובות צעד ראשון בכניסה למקצוע העיצוב והזדמנות ללמוד מקרוב את דקויות העיצוב ושליטה בתוכנות. הביצועיסטים לרוב יקבלו את מסגרת העיצוב מהמעצב הראשי, ועל פיו יעצבו נגזרות של העיצוב כגון מודעות, חומרי שיווק, חומרי דפוס ועוד. ניתן למצוא תעסוקה כביצועיסטים במגוון חברות כולל סטודיו לעיצוב גרפי, משרדי פרסום והוצאות לאור. לאחר רכישת ניסיון ומיומנויות מקצועיות מתקדמים כדי לשמש כמעצבים גרפיים.

מעצבי WEB: מעצבי ווב (Web) מתמחים בעיצוב אתרים ואפליקציות סלולאר, וכן בעיצוב קמפיינים דיגיטליים. עיצוב זה דורש התמחות וידע בתחום, מאחר ויש צורך בהתאמה לדרישות של כל פיתוח, מגבלות המדיום, התנהגות הגולשים ועוד. במכללה לאנימציה תלמדו עם מרצים בעלי ניסיון רב בתחומים אלה, ותקבלו מהם כלים מעשיים כדי להשתלב בתחום. 

אנימטורים: תעשיית האנימציה בישראל ובעולם עוברת בשנים האחרונות שינויים מרחיקי לכת, הנובעים משינויים באופי הפעילות של תעשיות הטלוויזיה, הקולנוע, המשחקים והפרסום. המעבר לסטרימינג ולמובייל שינה מהותית הן את האופי של הפרויקטים, הן את התקציבים שלהם, והן את התוכנות הדומיננטיות בתעשיה. ניתן להשתלב בעולם האנימציה במספר אפיקים ובאמצעות לימוד תוכנות שונות בהן Adobe Animate, Toon Boom, Spine2D וכמובן After Effects. 

עיצוב גרפי: היכן מוצאים עבודה?

משרדי מיתוג: בתוך עולם דיגיטלי עצום ממדים, כאשר כל חברה, ארגון, ואפילו חנות בודדת צריכים להבליט עצמם ברשת האינסופית מול מתחרים – נושא המיתוג הופך לחשוב. לשם כך נולדו משרדי המיתוג, שתפקידם הוא לפתח ולבנות את המותג של חברה או מוצר: הגדרה וקידום של הזהות החזותית והמסרים של המותג, ולא פחות חשוב – בניית קשרים עם קהל היעד. זה כולל פעולות כמו עיצוב לוגו, פריסת אייקונים וצבעים, יצירת מדיה וחומרי שיווק (למשל, סרטוני וידאו), ניהול תקשורת ופרסום במגוון פלטפורמות וערוצים. המטרה היא ליצור ולחזק את הזיהוי של המותג בתודעת הציבור וליצור קשר אמיתי וחזק עם הלקוחות והקהל הרלוונטי. כל זאת בצורה ייחודית ויצירתית שתותיר חותם משמעותי וחריג בקמפיינים או בעמודי הסושיאל של הלקוח, כזה שיביא ללקוח לידים איכותיים. 

משרדי פרסום: אלה מטפלים בלקוחות בכל היבט פרסומי וקידומי של המוצר/שירות באמצעות ניסוח ויישום של תכני פרסום. התמחותם היא יצירת רעיונות ופיתוח של קמפיינים פרסומיים שונים, בטלוויזיה, רדיו, מדיה דיגיטלית, עיתונות, פרסום חוצות לסוגיו, שילוט לכנסים ולתערוכות, תכנון ובניית אתרי אינטרנט, ניהול קמפיינים ברשתות החברתיות, והפעלת כלים לקידום ושיווק מוצרים או שירותים כמו מתנות ללקוחות, ניוזלטרים, ועוד. הקמפיין מותאם על ידי משרד הפרסום ללקוח, גודלו, תקציבו, צרכיו ומטרותיו השיווקיות בכל קמפיין. הטיפול של משרד הפרסום כולל רעיונאות, קופירייטינג, הפקה, רכש מדיה, הגדרת כלי המדיה הנכונים לשימושו של הלקוח למטרה מסוימת, יחסי ציבור, ועוד. משרדי הפרסום מעסיקים מספר רב של מעצבים גרפיים אשר נותנים מענים לצורכי הלקוח במדיות השונות. 

חברות דיגיטל: זהו שם כולל לחברות המתמחות בשירותים ובמוצרים הקשורים לעידוד ולקידום עסקים בתחום הדיגיטלי. בגין היתר הן אחראיות לפיתוח ולעיצוב אתרים, פיתוח אפליקציות לסלולר, ניהול קמפיינים במדיה החברתית, קידום אתרים (SEO) ושיווק באינטרנט (SEM), ניהול דואר אלקטרוני וניתוח נתונים דיגיטליים. הן מסייעות לעסקים ליצור נוכחותם מקוונת, להגדיל את חשיפתם ואת המכירות וההכנסות שלהם דרך ערוצי הדיגיטל. תפקידו של מעצב גרפי בחברות דיגיטליות חיוני ליצירת תוכן דיגיטלי מושך ואפקטיבי. בין היתר כולל תפקידו:

> עיצוב ממשק משתמש (UI): לאתרי אינטרנט, אפליקציות לנייד ומוצרים דיגיטליים אחרים. תפקיד המעצב להתמקד ביצירת ממשקים אינטואיטיביים, מושכי עין ונעימים חזותית – כאלה שישפרו את חוויית המשתמש.

> יצירת תוכן גרפי: מעצבים גרפיים יוצרים סוגים שונים של תוכן גרפי דיגיטלי, כולל גרפיקה של מדיה חברתית, אינפוגרפיקה, באנרים ופרסומות, דפי נחיתה, ועוד. הם משתמשים ביצירתיות ובמיומנויות העיצוב שלהם כדי להעביר מסרים בצורה יעילה, לרתום את הקהל לפעולה, ולגרום לקהל לחזור לאותו אתר/ממשק שוב ושוב.

> עיצוב אתרים: בשיתוף עם מפתחי אתרים, המעצב הגרפי תורם לעיצוב אתרים על ידי יצירת לייאאוט, טיפוגרפיה ואלמנטים ויזואליים העונים על יעדי האסתטיקה וחוויית המשתמש של המותג.

> מוצרי שיווק דיגיטליים: ניוזלטרים, ברושורים דיגיטליים, פרסומות מקוונות, ועוד. תפקיד המעצב לדאוג לכך שחומרים אלה יהיו מושכי עין, מרתקים, וכמובן יעלו בקנה אחד עם זהות המותג.

> אנימציה: בין אם מדובר בהוספת דינמיות לחומרים סטטיים (תצלומים, טקסטים), ובין אם באמצעות אנימציה מלאה, או אינטראקטיביות לתוכן דיגיטלי – תפקידו של המעצב בנושא זה מתוחכם ומורכב, והוא חלק בלתי נפרד מהעיצוב הגרפי המתקדם בעידן הדיגיטלי.

> התאמה לפלטפורמות שונות: עם ריבוי הפלטפורמות והמכשירים הדיגיטליים, מעצבים גרפיים צריכים להתאים את העיצובים שלהם לגדלים ולרזולוציות מסך שונות. הם מבטיחים שהתוכן הדיגיטלי נראה טוב ומתפקד היטב במכשירים ובפלטפורמות שונות.

UI/UX: ממשק משתמש (User Experience) וחוויית משתמש (User Interface) הם שני היבטים הקשורים זה לזה אך נבדלים. הם הגיעו כאשר נהיתה לנו הבנה שלמשתמש שלנו יש צרכים ועליו לבצע תהליכים, לפעמים גם מורכבים במערכות דיגיטליות. כאשר עולם האפליקציות נכנס, אז כל אחד פתאום היה צריך להתקל במערכות דיגיטליות ולהשתמש במערכות מורכבות (של הסמארטפון ושל הלפטופ למשל). מכאן הגיעה עלייה של פופולריות במקצוע. כל אפליקציה, תוכנה, אתר ומערכת מורכבת, צריכות לתת מענה מלא למשתמשים שלהם בזמן שהם צריכים לשמור על עיצוב ברור נקי ומודרני.

אבני הדרך של חווית משתמש הן:

מחקר: אבני הדרך המרכזיות בתהליך זה מתחילות במחקר, שבו נאסף מידע מקיף על המשתמשים, הצרכים וההתנהגויות שלהם. מחקר זה כולל ראיונות, סקרים, תצפיות וניתוח נתונים, ומסייע להגדיר את הפרסונות ואת מסעות המשתמשים.

פסיכולוגיה: השלב הבא כולל יישום עקרונות פסיכולוגיה להבנת האופן שבו המשתמשים חושבים, מרגישים ופועלים. זה כולל עקרונות כמו תיאוריית הצבעים, תפיסת עומס קוגניטיבי ותהליכי קבלת החלטות, המסייעים ליצור עיצובים שמתחברים באופן רגשי וקוגניטיבי למשתמשים.

ארכיטקטורת מידע: לבסוף, ארכיטקטורת המידע מתמקדת בארגון, מבנה והצגה של מידע באופן ברור ונגיש. זה כולל מיפוי האתר או האפליקציה, יצירת היררכיות תוכן, וניווט קל לשימוש, כדי להבטיח שהמשתמשים יכולים למצוא את המידע שהם מחפשים במהירות ובקלות. השילוב של כל אלו יוצר חוויית משתמש יעילה, נעימה מותאמת אישית.

> חברות גיימינג: תעשיית הגיימינג נמצאת בצמיחה אדירה בשנים האחרונות, וקצב פיתוח המשחקים רק הולך וגובר, וכך גם הצורך של בתי פיתוח למשחקים במעצבים עם יכולת לפתח שפה גרפית ייחודית שתמשוך את הגיימרים. החל מאפליקציות משחק קטנות, ועד למשחקים שמושקעים בהם מיליוני דולרים, יש הרבה מקום לפתח התמחות בעולם הזה, כולל פיתוח כישורי עיצוב בתלת מימד, ועקרונות UX/UI ברמה הגבוהה ביותר שנדרשת כדי למשוך שחקנים למשחק וגם להשאיר אותם לאורך זמן – השאיפה של כל מפתח משחקים. 

> חברות היי טק: אם בעבר עולם ההיי טק היה ממוקד בפיתוח התוכנה הטובה ביותר שניתן, כיום ברור לכולם שחייבים עיצוב גרפי איכותי כדי להצליח – החל מעיצוב המותג, האתר, מודעות ועוד, ועד לפיתוח ממשקי משתמש. הכל חייב להיות מדויק. לכן, חברות היי טק מעסיקות מעצבים גרפיים כחלק מצוות השיווק שלהן. מעצבים בעולם היי טק מקבלים פעמים רבות אחריות גדולה מאוד, ולכן לרוב יש צורך להציג ניסיון משמעותי או כישורים גבוהיים מאוד כדי להתקבל למשרות. 

חברות תקשורת: תפקיד המעצב הגרפי בחברות תקשורת הוא ללוות ולהעשיר את התוכן באמצעות ויזואלציה, כולל העשרה בתמונות וגרפיקה, אנימציה, עריכה של וידאו ועוד. תפקיד המעצב ליצור חוויה טובה לגולש או לקורא, ולמשוך את תשומת ליבו.

חברות מוצרים: עיצוב של מארז יכול לעשות את ההבדל בין הצלחה של מוצר לכך שהלקוח יבחר מוצר אחר על המדף, פשוט כי היא נראה טוב יותר. עיצוב אריזות הוא תחום קטן יחסית בעולם העיצוב, אך הוא מספק הזדמנויות מעניינות למי שנכנס אליו. מי שמתמחה בנושא אריזות יכול להפוך למבקוש מאוד בעולם זה. 

> התאמה למטרות השיווק: המארז חייב להיות מותאם מבחינה מסחרית לצורכי השוק והקהל, תוך שמירה על האיזון הנכון בין יעילות המוצר לקלות הפקתו.

> יצירת חוויית משתמש: האריזה חייבת ליצור עבור הלקוח חוויית משתמש חיובית. עיצוב מודרני ואסתטי יכול להפוך את פעולת הפתיחה והשימוש במוצר לנעימה ונוחה.

> קידום מכירות נוספות: העיצוב יכול לשמש כלי יצירתי לקידום מכירות נוספות, כמו מבצעים מיוחדים או הוספת פרטים חסרים כמו ערכת מתנה.

 

רוצים עוד מידע?
השאירו פרטים ונחזור אליכם: