טרנדים חדשים שכל מעצב גרפי צריך להכיר ב2025

24/03/2025

מהו עיצוב גרפי?

עיצוב גרפי הוא תחום עיסוק מומלץ ומניב ביותר. ישנם סוגי התמחות מגוונים ושונים בתחום הנידון, כמו עיצוב טקסט מודפס בשלטי חוצות, בספרות ובעיתונות, או עיצוב ממשקים דיגיטליים באינטרנט בווידאו ובטלוויזיה ועוד. כמו בסוגי עיצוב אחרים, עיקר המאמץ בתחום העיצוב הגרפי ניתן על אופן העברת המסר המבוקש בעוד שהאסתטיקה של המסר או המוצר המבוקש רק נלוות אליו. יש המגבילים את העיצוב הגרפי רק לאספקטים חזותיים, אבל האמת היא שתחום זה קשור באופן הדוק גם לתחומי העיצוב הווקאלי ולתחומים מגוונים אחרים. במאמר זה נסקור את הטרנדים הבולטים בתחום העיצוב הגרפי וכן נסביר על קורס UX UI.

טרנדים חדשים בעולם העיצוב הגרפי 

מי שמעוניין להתמקצע בתחום הנידון חייב להכיר לעומק את הטרנדים החדשים בנישה. אנו ממליצים לכם לחפש אחר מקום מקצועי ללימוד עיצוב גרפי, אך עד שתמצאו נפרוש בפניכם את הטרנדים שחובה להכיר בשנת 2025:

מקסימליזם – טרנד עיצובי בו נשתמש במטרה לעורר עניין רב ולתפוס את הקשב של המתבוננים באופן מוצלח. עיצוב שכזה יינטה להיות עמוס בצבעים עזים וגרנדיוזיים שיכסו את כל המוצר. טכניקת העיצוב עצמה תהיה אמיצה ולעיתים אפילו בוטה ותמגנט את הצופים ברגע. טרנד זה מביא אספקט עשיר ומלא חיים לעולם העיצוב הגרפי.

פיקסלים – טרנד עיצובי מסקרן המחייה את המרכיבים הזעירים של מסכי המחשב העתיקים. הטרנד הזה צובר תאוצה משמעותית ומתבטא בטכניקה מודרנית עדינה ופשוטה. שילוב ריבועים קטנים בקשת צבעים מצומצמת במוצרים השונים, מעניק להם גוון רגוע ושמרני. מסקרן לראות שדווקא בשנים של קידמה טכנולוגית העיצובים נוטים להזכיר לנו את העבר, את סגנון החיים הפשוט שרווח אז.

איזון – טרנד עיצובי עכשווי נפוץ המופיע בשני אופנים מנוגדים: באופן סימטרי ובאופן א-סימטרי. אם נרצה לעצב מוצר באו]ן קלאסי ועדין על פי רוב נשתמש בטכניקות סימטריות ופשוטות. במידה ונרצה להקנות למוצרים גוונים דינמיים ומסקרנים, ולהכווין באופן מודע את מבט הצופים לאורך הקומפוזיציה, נעשה שימוש בעיצובים א-סימטריים. העיצובים הללו מאתגרים את סגנונות העיצוב הקונבנציונאליים ומאפשרים להעניק למוצרים רבדים עמוקים ועשירים. סגנונות אלו הופכים נפוצים יותר ויותר.

ידידותי לסביבה – סגנון עיצוב ייחודי השואף ליצור חיבור משמעותי לטבע ולסביבה. העיצוב מתבטא בשימוש בחומרים טבעיים שונים וכן בהטמעה של חומרים ממוחזרים בהליך הייצור. הצבעים הבולטים בטרנד זה הינם גוונים רכים של ירוק, טורקיז, בז' וחום. בשנים בהם העיסוק בנושאים כמו שמירה על איכות הסביבה וצמצום הפגיעה בטבע רק גובר, לא פלא שהשימוש בסגנון זה גדל באופן ניכר.

סטיקרים – טרנד עיצובי זה אמנם לא הגיח לעולם העיצוב הגרפי רק השנה, אך השימוש בסטיקרים או מדבקות שונות צובר כיום תאוצה באופן נרחב מאוד. הטרנד מאופיין בצבעים בגוונים נעימים בעלי אלמנטים מגניבים וקלילים. הסגנון הזה מהווה למעשה בליל של סגנונות עיצוב מגוונים המשולבים אחד בשני, החל מסטיקרים של תמונות ישנות, דרך גזרי טקסטים מעוצבים וכלה בקשקושים מפתיעים בסגנונות ילדותיים. 

לימודי עיצוב גרפי

אין ספק שהדרך הכי טובה להיכנס באופן נכון לתחום העיצוב הגרפי היא בחירה בלימודי UX וUI. בלימודים הללו צוללים חוקרים באופן מעמיק את אופני הדיאלוג המתרחש בין ההומני לטכנולוגי. קורסים שונים ייתנו דגש על מושאי לימוד אחרים אך על פי רוב הם יהיו דומים ואפילו זהים. כעת נצלול למושגים עצמם:

  • User Experience (UX) – חווית המשתמש. למידה מעמיקה של האופן בו חווים המשתמשים את המוצרים. האם המוצר הנידון יעיל למשתמש? האם הוא נוח? 
  • User Interface (UI) – ממשק המשתמש. למידה מעמיקה של הצורה בה המוצר פועל במובניו החזותיים. למשל העיצוב של האייקונים, צבעי המוצר ועוד.

במהלך הקורסים תלמדו תכנים עיונים רחבים, וכן תתעסקו בנושאים פרקטיים. כבר תוך כדי הקורסים תדרשו ליצור ולעמול על פרויקטים מגוונים. התכנים השונים בהם תפגשו הינם:

  •  יסודותיהם של הממשקים האפקטיביים
  • שיטות מגוונות של בדיקת המוצרים
  • ממשקים דיגיטליים
  • דרכים שונות לאפיין ממשקים ניידים
  • יסודות העיצוב באופנים כלליים
  • העמקה משמעותית על החוויה של המשתמשים 

המכללה הישראלית לאנימציה ועיצוב

לימודי עיצוב גרפי מומלץ לעשות במוסד מקצועי ועשיר בניסיון. במטרה למנוע בזבוז של זמן וכסף אנחנו ממליצים לכם ליצור איתנו קשר. IAC המכללה הישראלית לאנימציה ועיצוב, הינה אחת מהמכללות המובילות בישראל בלימודי עיצוב גרפי. אצלנו מלמדים המרצים המובלים בנושאי אנימציה, איור, תלת מימד, קונספט ארט וכן תתי-תחומים נוספים רבים מאוד. בנוגע להשכרה של מעצבים גרפים ידועה המכללה כאחד מהמוסדות המקצועיים בארץ. נוסף על כך, יותר מ70% מבוגרי המכללה צולחים את הליכי ההשמה למשרות העיצוב השונות בהצלחה ייתרה.

 

רוצים עוד מידע?
השאירו פרטים ונחזור אליכם: