המכללה הישראלית לאנימציה חוגגת עשור!

12/09/2012

אני-מטור 29 – פיראטים, בתולות ים, שוטרים עתידניים, אפקטים מיוחדים… המכללה הישראלית לאנימציה חוגגת עשור

המכללה הישראלית לאנימציה חוגגת עשור של פעילות, עם אירוע סקצ' גרופ חגיגי, כנס מחזורים, מסיבת פיראטים, תחרות נושאת פרסים, כנס אפקטים מיוחדים ועוד!

ב-22/09/2012, המכללה הישראלית לאנימציה חוגגת עשור ראשון של פעילות!
לפתיחת חגיגות העשור, אנו שמחים להכריז על שלל אירועים:

• סקצ' גרופ חגיגי עם פיראטים, בתולות ים וצבים מעופפים
מוצ"ש 22/09, בין השעות 19:00 – 22:00. IAC Studio, רחוב בן-אביגדור 20 תל-אביב.
במסגרת מפגשי הרישום של The SKETCH Group, אנו מזמינים את הקהל לרשום דוגמניות ודוגמנים בתחפושות של בתולות ים ופיראטים, עם תפאורה תת-ימית, מוזיקת אווירה ובירה קרה.
מחיר ההשתתפות בסדנה: 50 ש"ח.
הרשמה בדף האירוע בפייסבוק.

• כנס מחזורים ומסיבת העשור
מוצ"ש 22/09, בין השעות 22:00 – 3:00. IAC Studio, רחוב בן-אביגדור 20 תל-אביב.
כל תלמידי, בוגרי, מורי וצוות המכללה, מימי הפרוליום ועד היום, מוזמנים למסיבת פיראטים, עם מוזיקה טובה (בניצוחו של די ג'יי סשה רייכמן), אלכוהול חינם, וי ג'יי אנימציה ועוד. מומלץ (אבל לא חובה) להגיע בתחפושת פיראט או בתולת-ים.
הכניסה לתלמידי ובוגרי IAC – חינם. חברים וקרובי משפחה משלמים 25 ש"ח (כולל אלכוהול).
המשלמים על הסקצ' גרופ יוכלו להישאר בחינם גם למסיבה.
מתכוונים להגיע? אשרו הגעתכם בפייסבוק. 

• תחרות משטרת העתיד בעיר העתיד
דדליין להגשה: 24/09 למייל שכתובתו iac.future@gmail.com.
תחרות ציורי קונספט בשיתוף פסטיבל אייקון TLV, עם פרסים בשווי 25000 ש"ח.
לפרטים לחצו כאן.

• השופט דראד (Dredd3D)
יום שני 24/09, החל מהשעה 21:30. קולנוע יס פלאנט איילון.
הקרנת בכורה לרימייק של Judge Dredd, על פי סדרת הקומיקס 2000AD.
חינם לתלמידי ובוגרי המכללה. ההרשמה בפורום המכללה. מספר המקומות מוגבל, כל הקודם זוכה!

• כנס אפקטים מיוחדים
חול המועד סוכות, 2 – 3 באוקטובר, בין השעות 8:30 – 14:30. סינמטק ת"א.
כנס מקצועי לאנימציה, אפקטים ויזואלים ומשחקי מחשב, במסגרת פסטיבל אייקון TLV. יומיים של הרצאות, הדגמות ופאנלים, עם אנימטורים ואמני אפקטים מובילים, שעבדו על פרוייקטים כגון הלבוי, 300, ג'ון קרטר, השומרים, ונדטה, דאוס אקס, לוני טונז ועוד.
לפרטים לחצו כאן.

• כיתת אמן עם טל שוורצמן, אנימטור באולפני דרימוורקס
יום חמישי 4/10, בין השעות 10:00 – 19:00, במכללה הישראלית לאנימציה, הארבעה 4 ת"א.
טל שוורצמן, אנימטור בכיר באולפני דרימוורקס, מגיע לביקור בישראל, ומעביר כיתת אמן בת 9 שעות לתלמידי ובוגרי המכללה הישראלית לאנימציה, וכן הרצאה פתוחה לקהל.
להרשמה התקשרו למזכירות המכללה בטלפון 03-6482345.
לפרטים לחצו כאן.

• ערב פתוח חגיגי לאנימציה, קונספט דיזיין ואפקטים מיוחדים
יום רביעי 10/10, בין השעות 17:30 – 21:50, במכללה הישראלית לאנימציה, הארבעה 4 ת"א.
בואו לשמוע על מסלולי הלימוד והקורסים שלנו, להתרשם מעבודות בוגרים, לשוחח עם צוות המורים ולצפות בהדגמות חיות של תהליכי עבודה.
לפרטים לחצו כאן.

המכללה הישראלית לאנימציה – קצת היסטוריה

בספטמבר 2002 החלה לפעול בתל-אביב "מכללת פרוליום לאנימציה". את המכללה הקים וניהל אמן התלת-מימד כפיר רם (שהיה אז בן 26), בסיועה של האנימטורית טל לוטן. המכללה פעלה בתחילה בתוך מרכז למשחקי מחשב ברשת בשם "פרוליום", שנוהל על-ידי האנימטור דורון מאיר. למדו בה בסה"כ כ-20 תלמידים, ולימדו בה 3 מורים. היא העבירה שני קורסים, בנושאים תלת מימד ואנימציית דמויות. כבר במחזור הראשון ניפקה המכללה בוגרים שהתברגו לעמדות מפתח בתעשיית האנימציה.

בשנת 2004 החליפה המכללה את שמה ל"IAC המכללה הישראלית לאנימציה" והעתיקה את פעילותה לגבעתיים. בשנה זו התרחבה פעילותה, צורפו מורים ואנשי צוות נוספים (כולל המנהלים משה זעפרני ואייל רם-שצ'ופק), ונפתחו 3 מסלולי לימוד חדשים (ביניהם לראשונה גם מסלול אנימציה קלאסית, בניהולה של טל לוטן). המכללה ייסדה שיתופי פעולה עם ביה"ס לאמנויות תלמה ילין, ועם החברות NMP (בניהולו של משה זעפרני) ו-NEWTEK (יצרנית תוכנת התלת-מימד LightWave).

בשנת 2009 עברה המכללה לכתובתה הנוכחית, ברחוב הארבעה 4 תל-אביב. היא התרחבה שוב, ופתחה מסלולי לימוד במדיה דיגיטלית, אנימציית דמויות, תלת-מימד למתקדמים ופיסול ממוחשב בזיבראש. באוגוסט 2009 נערך לראשונה שת"פ עם פסטיבל אנימיקס לאנימציה, במסגרתו העבירה המכללה סדנאות והרצאות לקהל. שת"פ זה נמשך גם בשנים הבאות. שחר לבבי, אנימטור בכיר בסרט אווטאר, הצטרף בסוף שנה זו לצוות המורים במכללה.

בשנת 2010 נערכו לראשונה אירועי אני-מטור, ובהם תערוכות יחיד ותערוכות קבוצתיות של סטודנטים ובוגרים, הרצאות לקהל, כנסים מקצועיים, מסיבות, תחרויות, ושת"פ עם פסטיבל אייקון TLV למד"ב ופנטזיה, שנמשך גם בשנים הבאות. כמו כן הוציאה המכללה לראשונה 3 ספרי אמנות בהוצאה עצמית. בקיץ אותה שנה נערכה לראשונה קייטנת אני-מטור לילדים ונוער.

בשנת 2011 נפתחו מסלולי לימוד חדשים בתחומים הדמיה, משחקי-מחשב, אפקטים ויזואלים וקונספט דיזיין. בשנה זו נערך לראשונה פסטיבל "פסח של אנימציה" ובמרכזו פיקסאר מאסטר קלאס – סמינר מקצועי שהביא לישראל את האנימטור אנדרו גורדון ואמן הסיפור מאתיו לון, מבכירי האמנים של אולפני דיסני-פיקסאר. אלכס אוראל, גם הוא אנימטור בפיקסאר, הצטרף בסוף שנה זו לצוות המורים במכללה.

בשנת 2012 נפתח IAC STUDIO – מתחם יצירה הפועל ברחוב בן אביגדור, בו הסטודנטים יכולים ללמוד ולעבוד. כמו כן נפתחו קורסים למתקדמים בנושאים תלת-מימד, פוסט פרודקשן ואנימציית דמויות, והוכרזה המחלקה לעיצוב וגרפיקה. באפריל נערך פסטיבל "פסח של אנימציה 2" ובמרכזו "סי ג'י מאסטר קלאס", עם אנימטורים שעבדו על הסדרה לוני טונז (של וורנר בראדרז וקארטון נטוורק). ביולי התבצע שיתוף פעולה נוסף עם אולפני דיסני-פיקסאר, ועם האנימטור אנדרו גורדון והמעצב סטיב פילצ'ר, במסגרת תחרות "אגדה אמיצה".

כיום נחשבת IAC למכללה הגדולה והמובילה בישראל ללימודי אנימציה ומדיה דיגיטלית. בוגריה מפוזרים בכל האולפנים במדינה, ומובילים את תעשיית האנימציה. במכללה לומדים כמאתיים סטודנטים, וצוותה מונה כחמישים מורים וכתריסר מתרגלים. בין המורים והמרצים במכללה ניתן למצוא אנשים שעבדו על פרוייקטים כגון משפחת סופר על, מוצאים את נמו, אווטאר, ג'ון קרטר, 300, הלבוי, ונדטה, מטריקס 2, אסטריקס, לוני טונז, שון הכבשון, דאוס אקס, היטמן, ברינק ועוד.

בתמונה למעלה: יצירה של סיון מוראד, בוגרת המכללה הישראלית לאנימציה.

רוצים עוד מידע?
השאירו פרטים ונחזור אליכם: