סיימתם בהצלחה לימודי ui ux ואתם מרגישים שהגיע הזמן שלכם לפרוש כנפיים ולצאת לשוק העבודה? עוד רגע אתם מסיימים לימודי עיצוב גרפי ואתם לא יודעים כיצד ממשיכים מכאן הלאה? אם כן, או אם אתם נתקלים בקושי דומה כזה או אחר, חשוב שתכירו את הדבר הבסיסי ביותר בכל הגשת מועמדות למשרות אלו – תיק עבודות. אז על מה בדיוק מדובר ואיך מציגים תיק עבודות למשרות עיצוב חווית משתמש בצורה האידיאלית? על זאת ועוד תוכלו לקרוא ממש עכשיו.
מדוע תיק עבודות הוא כל כך חשוב עבור הגשת מועמדות למשרה?
ראשית כל, לפני שנדבר על כיצד מציגים תיק עבודות בצורה טובה, נבין בכלל מהי חשיבותו של אלמנט זה בהגשת מועמדותכם למשרה כזו או אחרת. אם כן, בדומה לתיק העבודות המוגש בעת הגשת מועמדות לקבלה למכללה או לכל מוסד לימודי אחר שהוא, גם כאשר ניגשים למשרה בתחום הפוטושופ או העיצוב הגרפי, אחד המרכיבים החשובים ביותר בהגשת המועמדות הוא תיק העבודות. למעשה, תיק העבודות, אשר מכיל כמובן את העבודות שלכם בתחום, מייצג את מי שאתם, את היכולות שלכם, את הכשרונות והחוזקות שלכם ובעיקרון את כל הקשר ביניכם לבין התחום בו אתם נמצאים.
לאור כך כמובן, ניתן להבין דיי בקלות את חשיבות תיק העבודות והצגתו, להצלחת ניסיון הקבלה למשרה כזו או אחרת בתחומי העיצוב הגרפי השונים.
מה כדאי להכניס לתיק העבודות שלכם?
תיק עבודות אידיאלי הוא למעשה תיק עבודות שמותאם בצורה טובה ככל הניתן למשרה הספציפית אליה אתם ניגשים. מאחר שכל משרה דורשת דברים שונים במידה כזו או אחרת האחת מהשנייה, הדברים שאותם תיק העבודות מייצג צריכים להיות בהתאם. לפיכך, אם מדובר על משרת עיצוב חווית משתמש בפרט, תיק העבודות שלכם צריך להכיל במיוחד את הדברים הבאים:
- מגוון פרויקטים – הכניסו לתיק העבודות מדגם של פרויקטים בעלי אופי שונה, אשר יציגו את יכולותיכם במספר רב ככל הניתן של היבטים.
- סקיצות ותהליכי פיתוח – בהתאם לאופי המשרה, מומלץ להכניס לתיק העבודות סקיצות וגורמים שונים שמייצגים את תהליך הפיתוח שעברתם עבור הפרויקטים השונים. אלו, יראו את תהליכי החשיבה ואופן העבודה שלכם.
- מיומנויות שונות – במידה ועשיתם שימוש בכלים טכנולוגיים שונים אשר הקנו לכם יכולות נוספות בתחום, מומלץ לציין זאת ולהוסיף דוגמאות רלוונטיות.
- השפעה של עבודות – במקרים בהם יצא לכם להכין פרויקטים כחלק או לא כחלק מלימודי ux ui או לימודי עיצוב גרפי, כאשר פרויקטים אלו באו לידי שימוש של ממש, מומלץ להוסיף תיעוד לרמת ההצלחה של עבודתכם. לדוגמה, אחוזי שיפור שביעות המשתמשים לאחר התמעת ממשק חדש וכדומה.
כך תציגו את תיק העבודות שלכם בצורה הטובה ביותר
מלבד בנייה נכונה של תיק עבודות, לא פחות חשוב אופן ההצגה שלו, שכן הוא מעניק לכם את היכולת להסביר דברים בנוגע לדברים המצויים בתיק העבודות, שאותם לא ניתן לתאר שלא כדרך הסבר מילולי. אם כן, הצגה טובה של תיק עבודות למשרת עיצוב גרפי כזה או אחר לרבות ui, ux, פוטושופ וכדומה, מומלץ שתכלול את הדברים הבאים.
- פלטפורמה מתאימה – מומלץ לבחור את הפלטפורמה שמתאימה ביותר להצגה נוחה, אסתטית ויעילה עבור הפרויקטים והצורך שלכם.
- מבנה וסדר – על מנת לממש את מלוא הפוטנציאל של תיק העבודות, חשוב לשמור על מבנה אחיד ומסודר ככל הניתן, באופן גורף לכל העבודות בתיק. תיק מבולגן ולא מסודר, עלול להקשות על הכרה טובה והבנת האדם שאותו התיק מייצג.
- מיקוד – עם כמה שאנחנו רוצים להציג את הכל מהכל, חשוב לבחור ולהתמקד בפרוייקטים ועבודות שמייצגים אתכם בצורה הטובה ביותר. איך בוחרים את הפרויקטים האלה? ובכן באופן כללי, כל פרוייקט שעליו אתם יכולים לפרט באופן מתומצת כזה שיציג את היכולות והתכונות שלכם באופן מיטבי יעשה את העבודה.
- ביטחון ורלוונטיות – בעת הצגת תיק העבודות עצמו, חשוב לשמור על ביטחון עצמי גבוה (אך לא מופרז), וכן לשים לב שאתם נשארים ממוקדים ולא פונים לדבר על נושאים לא קשורים.
כל אלו, בתוספת של מספר דברים נוספים, יוכלו לאפשר לכם להגיש את מועמדותכם בצורה אידיאלית, כזו שתממש את מלוא הפוטנציאל של תיק העבודות שלכם ללא חשש.