תחום עיצוב חוויית המשתמש (UX/UI) הוא אחד המבוקשים ביותר בעולם ההייטק, המובייל והאינטרנט, והתגמול לעוסקים בו – בהתאם. אולם כדי להצליח במציאת עבודה בעולם המבוקש מאוד הזה יש צורך להכיר את הטקטיקות הנכונות לראיון עבודה מושלם. קבלו אותן
העולם כולו, למעט כמה כפריים זקנים בקצה העולם, מכור למסכים – בין אם זה מחשב נייח או נייד, אייפד או סלולר. אין פלא לפיכך שאחד המקצועות המדוברים והמבוקשים ביותר כיום, שילך ויתרחב בעתיד, הוא עיצוב חוויית המשתמש בכל המסכים האלה, מה שנקרא בשפה המקצועית UX -User Experience. החוויה הזו מושפעת וקשורה לממשק המשתמש (User Interface) – בין אם זה המכשיר שבו אנחנו משתמשים או התוכנה שמופעלת בו.
ואם זה נשמע פשוט – עיצוב האתר או המסך כך שיהיה יפה וימשוך את העין עם אנימציה או גרפיקה מרתקת – הרי ככל שעולם התוכן המועבר דרך המסכים והצרכים השונים שיש בהם (מאפליקציות, דרך מכירת מוצרים ועד לעיצוב אתרי חדשות) הלך והתפתח התברר כי ממשק המשתמש מורכב הרבה יותר. הוא קשור לא רק לעיצוב, אלא גם לאסטרטגיית המכירות, ניתוח קהלי היעד, לשיווק המוצר/שירות, אחזור הידע של הארגון/חברה (ארכיטקטורת מידע), תוך לקיחה בחשבון לא רק של ההיבטים המקצועיים, אלא גם של אלה הרגשיים, החברתיים, הפסיכולוגיים, ועוד.
אז מה הפלא שהמקצוע הזה דורש מכלול ידע מקיף שיצליח ליצור את חוויית המשתמש הטובה ביותר ללקוח וכיום הוא מרכיב קריטי בכל חברה שעוסקת בממשק אדם-מחשב. ואיזו חברה רצינית לא עוסקת בכך?
בשורה התחתונה – המדובר באחד המקצועות המבוקשים והמתגמלים ביותר בשוק העבודה של ימינו, מקצוע שעתיד לתפוס מקום גדול יותר ויותר, ככל שמתפתחים ממשקי המשתמש, לצד יכולות כמו AI בכל הממדים.
מכאן שמציאת עבודה בעיצוב חווית משתמש דורשת שילוב ייחודי של יצירתיות, מיומנויות טכניות והבנה פסיכולוגית של קהלי היעד. את שילוב היכולות האלה העובד יצטרך להציג בראיון העבודה שלו. הטיפים המעשיים הבאים – שלוקטו מאנשי מקצוע מובילים בתחום – קריטיים להשגת ההצלחה שלכם בראיונות אלה.
ערכו תחקיר רקע על החברה שבה אתם מתראיינים
תחקיר רקע על מקום העבודה חשוב במיוחד בנושא חוויית המשתמש, שכן היכרות עם הקהל היעד שלה והדרך שבה החברה עושה שימוש בחוויית משתמש באתר שלה, באפליקציות שלה ובמוצריה חשובה כדי להבין את הראש של החברה ואת הכיוונים שבהם היא פועלת. תחקיר הרקע הזה יסייע לכם גם לנהל עם המראיינים שיחה שבה תפגינו את העניין שלכם בחברה ובמוצריה, ואולי גם תוכלו להוסיף תובנות מקוריות שלכם לגבי הפעילות שלה בשוק. תובנות אלה יבטאו מבחינת המראיינים את העניין האמיתי שלכם בחברה, ההתלהבות שלכם מעשייתה ומאפשרות יכולתכם לתרום לה.
התאימו את תיק העבודות שלכם לחברה
תיק העבודות – חלון הראווה שלכם, כשאתם באים להציג את עצמכם בפני מעסיקים חדשים – משמעותי מאוד לא רק בהיקף שלו, אלא גם בהתאמתו לצרכים של המעסיק. לכן מומלץ לשים דגש בתיק על פרויקטים שתואמים את החזון של החברה ואת פילוסופיית העיצוב שלה.
גם בלי שהמראיינים ישאלו אתכם על תהליכי פתרון בעיות שבהם נתקלתם בעבר, או על מחשבותיכם בנוגע לפתרון בעיות שהם יעלו בפגישה – חשוב לכלול בתיק העבודות גם מקרים שבהם מוצג תהליך פתרון הבעיות, ממחקר משתמשים ועד יצירת אב-טיפוס ובדיקות. תיק העבודות שלכם אמור להמחיש גם כיצד אתם מגדירים בעיות, מקבלים תובנות לגבי דרכי פתרון אפשריות ומגיעים לפתרונות בסופו של תהליך החשיבה – החשוב לא פחות מאשר העיצוב הסופי.
התכוננו לכך שיציגו לכם אתגרי עיצוב
במקרים רבים ראיונות קבלה לעבודת UX כוללים משימות עיצוב במטרה להעריך את יכולת החשיבה ופתרון הבעית שלכם, לצד יכולת שיתוף הפעולה שלכם עם אחרים. לכן, במהלך העבודה על המטלה שהוטלה עליכם אל תתביישו לשאול שאלות הבהרה ולהסביר את הרציונל שלכם. זכרו, המראיין מתעניין יותר בגישה שלכם מאשר בפתרון מושלם.
עיצוב UX הוא מטבעו שיתופי, לכן היו מוכנים לדון בדרכי העבודה שלכם עם מפתחים, מנהלי מוצר ובעלי עניין אחרים בעבר. מומלץ לשים דגש על דוגמאות שבהן התמודדתם עם קונפליקטים והצלחתם לשלב נקודות מבט מגוונות כדי להשיג תוצאות ממוקדות משתמש.
שאלו שאלות את הצוות
היות שראיון הוא דו-סטרי, חשוב לא רק "לענות נכון" על השאלות שאתם נשאלים, אלא גם לשאול שאלות את הצוות/מראיינים שיסייעו לכם לגבש תובנות לגבי תהליך העיצוב, הכלים או פרויקטים שנעשו בחברה. הדבר יסייע לעמוד על כישורי החשיבה הביקורתית שלכם ועל ההתלהבות והיצירתיות שלכם בכל אתגר חדש. "ראיון הדדי" זה גם יסייע לכם להחליט האם החברה מתאימה לכם, לציפיותיכם ולמטרותיכם המקצועיות.
המשוב שתקבלו מאנשי הצוות של החברה יעזור לכם להתאים את הרעיונות והיכולות שלכם למצבים משתנים, והדרך שבה תגיבו תסייע למראיינים לדעת כיצד אתם מאזנים בין יצירתיות לבין אמפתיה ותקשורת עם הצוות ובעלי עניין אחרים.
להגיע מוכנים לראיונות עבודה בעיצוב חוויית משתמש
הדרך להגיע מוכנים ככל האפשר לראיונות עבודה בתחום ה-UX/UI עוברת דרך קורסים בתחום בהנחיית אנשי מקצוע המגיעים מהתעשייה ומכירם אותה לפני ולפנים. קורס עיצוב חוויית משתמש UX/UI של המכללה הישראלית לאנימציה ועיצוב מיועד למעצבים שרוצים לעבור לתחומי הדיגיטל והמובייל. הצוות המקצועי של המכללה יכין אתכם לצרכים ולאתגרים העומדים בפני מעצבים ואנשי מוצר בעולמות ההייטק, המובייל והאינטרנט, תוך מתן כלים פרקטיים והבנה מעמיקה של תכנון ממשק משתמש נכון.
במהלך הקורס – הנמשך 25 שיעורים – תלמדו טכניקות עבודה וכלים מעשיים ותיאורטיים להשתלבות בשוק עיצוב חוויית המשתמש, כאשר המכללה תסייע לבוגרים לבנות תיק עבודות מקצועי שישמש אותם ככלי שימושי ויעיל במהלך חיפוש העבודה. בין יתר הנושאים שתלמדו בקורס, המבוסס על תוכנת העיצוב figma המובילה בתחום ה-UX/UI: אפיון ועיצוב אתרים, עיצוב חנויות דיגיטליות, עיצוב אפליקציות, עיצוב למובייל, מרקטינג ורשתות חברתיות. פרויקט הגמר של הקורס מדמה עבודה אמיתית עם אילוצים ודרישות שיכינו אתכם להשתלב במקצוע ולבלוט מול מגייסים במשרדי העיצוב וחברות ההייטק המובילים.
במקביל, המכללה מאפשרת במחלקות לתלת-ממד, עיצוב וגרפיקה, פיתוח משחקים, איור והדמיות שלה התמחות ביצירת אנימציה דו-ממדית ותלת-ממדית, אפקטים, עיצוב דמויות, אנימציה לטלוויזיה, קולנוע ומשחקים, אנימציה למעצבים, מסלול לימודי עיצוב גרפי, עיצוב חוויית משתמש, פוטושופ וציור דיגיטלי, UX/UI למשחקים, הדמיות אדריכליות, עבודה עם בינה מלאכותית, ועוד.
אז אם גם אתם רוצים להגיע לתיק עבודות מושלם שיסייע לכם להשיג את העבודה הנחשקת בעיצוב חוויית משתמש – התקשרו 03-6482345